Op zaterdagavond zijn er twee programma’s. U wordt ingedeeld voor programma 1 of 2.

PROGRAMMA 1

De man die 100 gulden had

Eric Borrias

5e vertelling

Verhalenverteller Eric Borrias is een van de beste verhalenvertellers van ons land. Hij werd in 2016 gekozen tot Vertelambassadeur. Hij is vooral bekend om zijn bewerkingen van (kinder)boeken tot vertelvoorstellingen. Daarnaast schrijft hij maatwerkverhalen voor bedrijven, coacht en regisseert collegavertellers.

De schipper die schipbreuk leed

Tineke Neyman

15e vertelling

Tineke Neyman komt uit een gezin met een Hollandse’ vader en een ‘Knoalster’ moeder. Ze vertelt in het Nederlands én in het Gronings. Het aanstekelijke plezier waarmee ze vertelt, resulteert in levendige voorstellingen waarin het publiek niet zelden een woordje meespreekt.

Het vissersschip

Toos Ligtenberg, Jelke Smit (muziek)

3e vertelling

Toos Ligtenberg combineert haar liefde voor muziek en theater, woordkunst en het verhaal achter het verhaal in het schrijven van muzikale vertelvoorstellingen. 

Jelke Smit studeerde zang en piano aan de Jazz-afdeling  van het Haags Conservatorium. Jelke en Toos maken samen verteltheater, waarbij ze hun liefde voor beeld, muziek en taal delen. Samen zijn ze te zien in de voorstelling ‘1000 Tinten Wit’.

Drie keizerlijke soldaten met verlof

Veerle Ernasteen (België)

17e vertelling

Veerle Ernalsteen brengt verhalen uit verschillende windstreken: Italiaanse literatuur zoals de Decamerone, Afrikaanse volksverhalen, 1001-nacht, Grimmige sprookjes, Vlaamse verhalen… voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. In 2017 werd zij genomineerd voor Verteller van het Jaar.

PROGRAMMA 2

De heer en de juffrouw die altijd van mening verschilden

Erik van Dort

9e vertelling

Erik van Dort is de oprichter en verteller van Stichting Vertellus. Hij is bekend als verteller van kinderboeken en streekverhalen. De bewerking van deze 9e vertelling is het verhaal van de Ridder van Middelstum. Zijn verhalen zijn altijd voorzien van een gezonde dosis humor.

De koopman die met zijn paard op reis ging

Bastiaan de Zwitser

11e vertelling

Bastiaan de Zwitser is een ambachtelijke verhalenverteller. Met humor en zijn warme stem neemt hij je mee op reis in je verbeelding. Hij woont in Houten met een magisch mooie vrouw, drie kinderen, twee katten en drie kippen. Hij houdt zowel van Zwitserse chocolade als van Nederlandse dropjes.

De man uit Noord-Duitsland

Kaj van der  Plas, Niels Kooistra (Muziek)

8e vertelling

Kaj van der Plas is meester in het gesproken woord. Op zondag is hij dominee in Eelde. Daarnaast vertelt hij in het theater, op scholen en tijdens festivals. Dit voorjaar speelde hij voor 1500 kinderen in Tynaarlo ‘Een olifant met heel veel haar’.

Niels Kooistra studeerde in 2017 af aan het Noorderpoortcollege als sounddesigner. Daarnaast is hij multi-instrumentalist. Geef hem een instrument en hij speelt erop.

www.kajvanderplas.nl

Grootoog en Kleinoog

Fré Schreiber

1e vertelling

Fré Schreiber woont in Middelstum en was onderwijzer. Hij schrijft verhalen en liedjes in het Gronings. Samen met Erik van Dort maakte hij de voorstelling Groningse Ridderverhalen. Schreiber gaf cursussen Gronings. In 1988 ontving Schreiber de K. ter Laanprijs.